
ESF Doorstroom
- 09/03/2022
Doorstroombegeleiding lokale diensteneconomie
Met het project ‘Doorstroombegeleiding lokale diensteneconomie’ zet IN-Z in op de doorstroom van medewerkers uit de lokale diensteneconomie naar werk op de reguliere arbeidsmarkt. We vormen als het ware de brug tussen hun huidige en een nieuwe job. We willen onze doelgroepmedewerkers voldoende bagage geven om (opnieuw) de stap naar het Normaal Economisch Circuit te zetten door de acties te doorlopen zoals aangegeven in het Maatwerkdecreet en het decreet LDE.
IN-Z geniet hiervoor de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en Vlaanderen.

Mandaat doorstroombegeleiding
IN-Z heeft een mandaat als dienstverlener doorstroombegeleiding in het kader van het Decreet lokale diensteneconomie (LDE). De minister kende dit mandaat, dat volgde op een positief advies door VDAB, toe voor de periode van 1 februari 2017 tot 31 januari 2023. Doorstroombegeleiding is voorzien in het Decreet LDE. Dat decreet stelt dat de gemandateerde doorstroombegeleider de doelgroepmedewerker begeleidt gedurende 140 uren die verdeeld worden over vier fasen: een voortraject, jobmatching, een stage en nazorgbegeleiding. De nazorgfase loopt tot maximaal drie maanden na de start van de nieuwe tewerkstelling.
Deel dit bericht
Ontdek ook deze nieuwsberichten

Medewerker in de kijker: het verhaal van Sarah
Jongeren moeten vaak de eerste jaren nog wat hun plekje vinden op de arbeidsmarkt. Voor Sarah uit Genk was dit niet anders, maar toch kende ook haar prille loopbaan al de nodige ups en downs.

IN-Z laat vrouwen met een migratieachtergrond ontdekken dat werken zoveel meer biedt dan alleen maar centen
IN-Z start in de jaren 90 als tewerkstellingsproject gericht op langdurig werkzoekende vrouwen. “Het gaat nu veel vaker om vrouwen met een migratieachtergrond. Maar onze aanpak blijft dezelfde: als werkgever een volwaardige relatie aangaan met elke medewerker.”

Medewerker in de kijker: het verhaal van Mo
Hij moest vluchten uit Somalië omwille van Al-Shabaab. Zijn reis leidde hem tot België.
Werk zoeken en Nederlands leren was bij aankomst zijn nummer 1 prioriteit. Dit is het verhaal van Mo.