IN-Z is een huis met veel kamers

IN-Z is door de Vlaamse overheid erkend als onderneming in de lokale diensteneconomie (LDE), als sociale dienstenchequeonderneming en als dienstverlener in het kader van de KMO-portefeuille. 

Met 1300 medewerkers bieden wij een waaier aan diensten aan huis of in lokale projecten in de domeinen zorg, catering en onthaal.  De medewerkers die met hun zorgtalent deze diensten doen, hebben een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. De 70 begeleiders van IN-Z helpen hen bij hun werk en bij de combinatie met hun privésituatie. 

De hoofdzetel van IN-Z is in Genk maar wij hebben ook kantoren in verschillende gemeenten in Limburg, Antwerpen en Vlaams Brabant.  Zo is IN-Z nabij voor onze medewerkers, klanten en collega’s. 

En dat vieren we het hele jaar door met onze medewerkers, klanten en partners. 

Meer weten over hoe wij groeiden? 

Onze tijdslijn loodst je door de belangrijkste mijlpalen van onze geschiedenis. 

Play Video

“Als sociale onderneming zijn we grensverleggend in het creëren van sociale en duurzame tewerkstelling via lokale diensten die antwoord bieden op maatschappelijke noden.”

 

IN-Z participeert in Poetskracht cvba sovzw HOST en Vriendschap vzw. Deze drie vaste partners zorgen samen met IN-Z voor een ruim aanbod diensten en activiteiten in zorg, catering en schoonmaak. 

Zo maakt IN-Z als netwerkorganisatie ook een vlotte heroriëntering en doorstroom voor onze medewerkers mogelijk. 

HOST vzw werd in 2016 opgericht door IN-Z en staat voluit voor Horeca via Sociale Tewerkstelling. HOST is een erkende maatwerkafdeling en met twee keukens in Hasselt en Borgloon smaakmaker in de catering. HOST maakt ook Froep (fruit en soep op school) en levert soep aan organisaties en bedrijven. 
Meer informatie via www.vzwhost.be.

Vriendschap vzw is een sociale organisatie in de Fonteinstraat te Hasselt. Samen met IN-Z zet een groep vrijwilligers haar schouders onder een werking van ontmoeting, activiteiten en vorming gericht op kwetsbare gezinnen en alleenstaanden in de buurt.  Vriendschap vzw huist verschillende deelwerkingen: De meubelbewaardienst en verhuishulp van De Draaideur, Wijkrestaurant en afhaalpunt Klavertjevier, Openbare computerruimte DIGI Welkom, Juridisch advies voor procedures verblijfsstatuut W. Thiry. Meer informatie via www.vzwvriendschap.be

Samen met HiGENiUS richtte IN-Z in 2018 het schoonmaakbedrijf Poetskracht op.  Poetskracht onderhoudt kantoren, praktijkruimten en gemeenschappelijke delen van woningen of appartementen. Het sociaal oogmerk van Poetskracht is om de in- en doorstroom van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in de schoonmaaksector te vergroten. Meer informatie via www.poetskracht.be

IN-Z werkt nauw samen met 40 lokale besturen, met verschillende partners uit het middenveld alsook met het onderwijs, de gezinszorg en de sociale partners. 

IN-Z is lid van de Koepel lokale diensteneconomie en van de werkgeversfederatie Sociare. 

Elk Lokaal Partnerschap heeft als doel volwassenen met een complexe multiproblematiek te begeleiden. Elke regio telt heel wat werkzoekenden en niet-beroepsactieven die zich in een kwetsbare positie bevinden. Zij hebben problemen op verschillende levensdomeinen en voelen zich dikwijls niet volledig geïntegreerd in de maatschappij. Zij ondervinden verschillende obstakels waardoor zij moeite hebben om tot de arbeidsmarkt toe te treden.

Via het Lokaal Partnerschap in hun regio zullen de deelnemers op verschillende levensdomeinen ondersteuning en begeleiding krijgen.

Het Lokaal Partnerschap is een samenwerking van de lokale besturen, VDAB, VVSG en van diverse dienstverlenende organisaties. In samenwerking met Vlaanderen en de Europese Unie Werk en Sociale Economie.

Lokale Partnerschappen waar IN-Z deel van uitmaakt:

  • Lokaal Partnerschap Midden-Limburg (partners: VDAB / lokale besturen Hasselt, (Kortessem), Zonhoven en Diepenbeek / Samenpunt, Groep Intro, BLM, Integra vzw, IN-Z)
  • Lokaal Partnerschap West-Limburg (partners: VDAB / lokale besturen Beringen, Heusden-Zolder, Lummen, Herk-de-Stad, Halen, Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg / Stebo, IN-Z, Groep Intro, CAW, Arktos)
  • Lokaal Partnerschap Zuid-Oost Hageland (naam LiFT, partners: VDAB / lokale besturen Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter, Hoegaarden, Tienen, en Glabbeek / GTB, Randstad Risesmart, Emino, Ligo, IN-Z, Arktos, CAW)
  • Lokaal Partnerschap Demerland (naam LiFT, partners: VDAB / lokale besturen Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Aarschot, Bekkevoort,
    Begijnendijk, Tielt-Winge / Ligo, CAW, Arktos, Emino, IN-Z)
  • Lokaal Partnerschap Leuven (naam: STEP, partners: VDAB / lokaal bestuur Leuven / AIF+, Orientaeuro, Erat, Blinkout, Emino, Huis van het kind, EKC, Arktos, IN-Z)
  • Lokaal Partnerschap Selab (partners: VDAB / lokale besturen Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Malle, Schoten en Wuustwezel / Emino, Arktos, CAW, IN-Z, Ligo, Emmaus)

Het kompas voor het bestuur van IN-Z wordt gevormd door de missie, de waarden en de ambities van IN-Z als sociale onderneming.