knip

IN-Z begeleidt jongeren naar arbeidsdeelname in het stelsel Leren & Werken of een instap in het Duaal Leren (aanloopfase focus werkervaring)

Het departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap gaf groen licht voor de verlenging van het project Aanloopfase focus werkervaring. Daarmee wil IN-Z aan arbeidsbereide leerlingen in het stelsel leren en werken een brug reiken naar een engagement op een reële werkvloer.

IN-Z mikt op de realisatie van zestien trajecten met een doorstroom van zeventig procent naar een vervolgtraject in de arbeidsdeelname in het stelsel leren en werken of het duaal leren.

Voor het ontwikkelen en versterken van hun arbeidsgerichte, loopbaangerichte en vaktechnische competenties, focust IN-Z voornamelijk op een begeleide werkervaring in het normaal economisch circuit (NEC) aangevuld met een coachingstraject op maat. Indien gewenst organiseren de IN-Z-begeleiders daarbovenop groepsmomenten voor kleine groepjes van leerlingen.

Het project Aanloopfase focus werkervaring geniet steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme, groen & klus en training & begeleiding. 

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

LIV wordt IN-Z

IN-Z neemt LIV aan het werk over en dat werd dinsdag 20 februari 2024 feestelijk gevierd. De overname creëert een complementair aanbod aan de begeleiding en het werkgeverschap bij IN-Z.

Lees verder »

Medewerker in de kijker: het verhaal van Gilles

IN-Z richtte in 2016 HOST op, voluit Horeca via Sociale Tewerkstelling. Achter de kookpotten in Runkst staat kok Gilles van Quickelberge. Deze rasechte, maar uitgeweken Gentenaar heeft koken in zijn DNA zitten. Hij is het creatieve brein van het restaurant en geeft in de keuken leiding aan een divers team van medewerkers.

Lees verder »