DIGbij - digitaal dichtbij voor iedereen

Op 4 oktober opende minister van werk en sociale economie Jo Brouns (cd&v) in Borgloon officieel de eerste Limburgse digibank DIGbij, die in april dit jaar toegekend werd met Vlaamse financiering.

Binnen DIGbij werken 6 organisaties (IN-Z, Link in de Kabel, Close the Gap, LPV, Educo en SAAMO) samen in Tongeren, Borgloon, Heers en Wellen om de brug te slaan naar mensen die minder digitale vaardigheden hebben.

DIGbij is een team van outreachende brugfiguren die worden opgeleid tot digihelper. Zij gaan tot bij de mensen thuis om inzicht te krijgen in hun noden en hen verder te helpen. En om écht DIGbij te zijn, trekt de digihelper er ook op uit met een e-bakfiets uitgerust met wifi, laptops en tablets. Deze mobiele werking brengt materialen, hulp op maat en activiteiten in wijkhuizen, kerndorpen en tot bij organisaties en verenigingen. 

DIGbij richt zich vooral op gezinnen waar niemand werkt, nieuwkomers, jongvolwassenen en alleenwonende ouderen.

‘In deze uitgestrekte landelijke regio – met meer dan 57.000 inwoners en 45 deelgemeenten – is het belangrijk om het digitale aanbod mobiel te maken, en zo ‘dichtbij’ de mensen zelf te brengen”, zegt projectcoördinator Sanne Vander Beken. “Onze digibank omvat daarom meerdere digipunten die open en vrij toegankelijk zijn, en naast een uitleendienst voor laptops en tablets ook een plaats voor opleiding in digitale vaardigheden en mediawijsheid. Voor de vakanties voorzien we ook digihelden, een programma op maat van alle doelgroepen.’

Meer weten? www.digbij.be

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

LIV wordt IN-Z

IN-Z neemt LIV aan het werk over en dat werd dinsdag 20 februari 2024 feestelijk gevierd. De overname creëert een complementair aanbod aan de begeleiding en het werkgeverschap bij IN-Z.

Lees verder »

Medewerker in de kijker: het verhaal van Gilles

IN-Z richtte in 2016 HOST op, voluit Horeca via Sociale Tewerkstelling. Achter de kookpotten in Runkst staat kok Gilles van Quickelberge. Deze rasechte, maar uitgeweken Gentenaar heeft koken in zijn DNA zitten. Hij is het creatieve brein van het restaurant en geeft in de keuken leiding aan een divers team van medewerkers.

Lees verder »