IN-Z goes international

Als vzw IN-Z gaan we in kader van tewerkstelling steeds op zoek naar nieuwe partners die geloven in ons verhaal. Partners waarmee we goede en langdurige vertrouwensrelaties kunnen aangaan en waar onze medewerkers hun talenten volledig kunnen ontplooien. Zo zijn we heel trots om te melden dat we sinds 30 januari een nieuwe samenwerking zijn opgestart met de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in België.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Via onze zusteronderneming vzw HOST stellen we kok Lisa tewerk bij het detachment Marines. Lisa kookt zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds voor de mariniers die in ons land verblijven om de Amerikaanse missies te bewaken en dit vijf dagen per week.

Jill Knoops

“Lisa is er op korte tijd uitgegroeid tot een echt moedertje”, zegt Jill Knoops, teamleader bij vzw IN-Z en supervisor van deze samenwerking. “Met veel passie en enthousiasme zorgt ze ervoor dat deze groep, vaak jonge mannen en vrouwen, voldoende groenten en fruit eet. Voor zij er was, werden de borden vooral gevuld met vlees, veel vlees. Het is Lisa die oog heeft voor een gezond evenwicht. Dit werd meteen erg geapprecieerd. Het is voor de Ambassade heel belangrijk dat de mariniers zich thuis voelen gedurende de tijd dat ze hier zijn en Lisa stelt alles in het werk om dit doel te bereiken.”

 

Uniek partnerschap

Wat deze samenwerking extra speciaal maakt, is het feit dat de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika voor het allereerst een in-house kok voorziet voor de detachment marines. De weg naar deze samenwerking zag er voor IN-Z ook heel anders uit dan gebruikelijk. Dit heeft uiteraard te maken met de vele security maatregelen die gepaard gaan met een overheidsdienst als deze. Strikte procedures, uitgebreide “background checks” van alle betrokkenen en een contract van liefst 42 pagina’s, het hoorde er allemaal bij.

Toch heeft ook dit partnerschap veel gemeen met alle anderen: Ook hier streven we naar een supertevreden partner dankzij de inzet van onze getalenteerde en enthousiaste medewerkers die we daarin professioneel begeleiden. Dat ze dit nu ook op internationaal niveau gaan ontdekken, daar kunnen we enkel trots op zijn!
 
US Ambassy Brussels

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

Medewerker in de kijker: het verhaal van Alina

Alina is een moedige vrouw uit Oekraïne die door de oorlog haar thuisstad ontvluchtte en naar België reisde om veiligheid te zoeken. Hier heeft ze een nieuw leven opgebouwd en werkt ze als brugfiguur voor het project Brood & Rozen, waar ze kwetsbare moeders helpt werk te vinden.

Lees verder »