student

IN-Z begeleidt jongeren in het stelsel leren en werken in de aanloopfase focus vorming

Voor het schooljaar 2021-2022 breit IN-Z een vervolg aan het project Aanloopfase focus vorming. Met dat project stimuleert IN-Z arbeidsbereide leerlingen die nog een afstand tot het leerwerken ervaren, om zo snel als mogelijk een engagement op een werkvloer in een beschermde setting op te nemen. Het departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap gaf de opdracht voor dit project, mede met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Op het programma staan vijfentwintig trajecten die mikken op een doorstroom van zeventig procent naar een vervolgtraject in de aanloopfase focus werkervaring, de arbeidsdeelname van leren en werken of een instap in het duaal leren.

Voor het ontwikkelen en versterken van hun arbeidsgerichte, loopbaangerichte en vaktechnische competenties, focust IN-Z voornamelijk op een sterk begeleide werkervaring in een beschermde setting, aangevuld met een coachingstraject op maat. Indien gewenst organiseren de IN-Z-begeleiders daarbovenop groepsmomenten voor groepjes van drie à vier leerlingen.

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme, groen & klus en training & begeleiding. 

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

LIV wordt IN-Z

IN-Z neemt LIV aan het werk over en dat werd dinsdag 20 februari 2024 feestelijk gevierd. De overname creëert een complementair aanbod aan de begeleiding en het werkgeverschap bij IN-Z.

Lees verder »

Medewerker in de kijker: het verhaal van Gilles

IN-Z richtte in 2016 HOST op, voluit Horeca via Sociale Tewerkstelling. Achter de kookpotten in Runkst staat kok Gilles van Quickelberge. Deze rasechte, maar uitgeweken Gentenaar heeft koken in zijn DNA zitten. Hij is het creatieve brein van het restaurant en geeft in de keuken leiding aan een divers team van medewerkers.

Lees verder »