Kunstwerk04

Kunst verbindt

Samen creatief bezig zijn schept een band. Een basis waarop gebouwd kan worden. Daarvan vertrekt Kunst-werk II, een vindplaatsgericht project van IN-Z met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Dat project wil een zestigtal niet-werkende vrouwen dichter bij de arbeidsmarkt brengen. Vrouwen uit Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Borgloon die zich engageren voor een traject richting werk. 

Trainers van IN-Z begeleiden hen op dit open traject. Via individuele en collectieve werkvormen spelen zij in op oriëntering, activering, welzijn en cultuur. Kunst vormt daarin een rode draad. Deelnemers wonen creatieve workshops bij waarin zelfzorg en sociale vaardigheden met potlood en penseel vorm krijgen. De trajecten lopen gefaseerd volgens het schema find-bind-mind waarbij mind slaat op nazorg en verduurzaming.    

Kunst-werk II zet de succesvolle werking verder van Kunst-werk I dat twee jaar geleden van start ging. Nieuw zijn de nauwere samenwerking met armoedebestrijdende kind-ouderwerkingen uit de lokale diensteneconomie (LDE) en de uitbreiding naar Borgloon. Het project loopt van 1 oktober 2019 tot 31 december 2021. 

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme, groen & klus en training & begeleiding.

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

LIV wordt IN-Z

IN-Z neemt LIV aan het werk over en dat werd dinsdag 20 februari 2024 feestelijk gevierd. De overname creëert een complementair aanbod aan de begeleiding en het werkgeverschap bij IN-Z.

Lees verder »

Medewerker in de kijker: het verhaal van Gilles

IN-Z richtte in 2016 HOST op, voluit Horeca via Sociale Tewerkstelling. Achter de kookpotten in Runkst staat kok Gilles van Quickelberge. Deze rasechte, maar uitgeweken Gentenaar heeft koken in zijn DNA zitten. Hij is het creatieve brein van het restaurant en geeft in de keuken leiding aan een divers team van medewerkers.

Lees verder »