INCLUZED - inclusief ondernemen met kortgeschoolde vrouwen

INCLUZED: een boek over inclusief ondernemen met kortgeschoolde vrouwen met een migratieachtergrond

IN-Z presenteert met trots: INCLUZED – inclusief ondernemen met kortgeschoolde vrouwen met een migratieachtergrond, geschreven door Joeri Vancoillie, Loes Ory en Reinhilde Pulinx (red.), uitgegeven door ASP Editions.

INCLUZED is het resultaat van co-creatie tussen onderzoek en sociaal werkgeverschap. Het boek gaat op zoek naar strategieën voor meer maatschappelijke erkenning en volwaardige arbeidsmarktparticipatie van kortgeschoolde vrouwen met een migratieachtergrond.

ONDERZOEK

De basis van dit boek is een onderzoek, uitgevoerd door UCLL Expertisecentrum Inclusive Society. Dat liet toe om kortgeschoolde vrouwen met een migratieachtergrond aan het woord te laten en om mogelijke strategieën te toetsen aan hun ervaringen. Uit het onderzoek is gebleken dat werkgevers en beleidsmiddens best meer aandacht opbrengen voor de persoonlijke en sociale betekenissen die de betrokkenen aan werk hechten. Zo zijn op de werkvloer een cultuur van erkenning, korte communicatielijnen en verbindend leiderschap onmisbare inrijpoorten voor emancipatie en duurzame loopbanen. In het beleidswerk dient dan ook meer aandacht te zijn voor de rol van werkgevers en zijn meer incentives welkom op het vlak van begeleiding en arbeidsorganisatie. Dat en meer lees je in INCLUZED.

OVER DE AUTEURS

Joeri Vancoillie is directeur strategie bij IN-Z vzw en docent werk, sociale economie en beleid aan UCLL Heverlee.
Loes Ory is adjunct bij de algemeen directeur bij IN-Z vzw.
Reinhilde Pulinx is senior onderzoeker bij het UCLL expertisecentrum Inclusive Society.

Met bijdragen van Fatima Yassir, Onderzoeker Stichting Innovatie & Arbeid (SERV) en prof. Sarah Vansteenkiste (KULeuven), coördinator Steunpunt Werk en Ruth Claes, algemeen directeur IN-Z vzw. Met de steun van het Departement Werk & Sociale Economie.

Interesse? Je kan het boek aankopen via de website van de uitgeverij en op standaardboekhandel.be.

Foto: Julie Gielen

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

LIV wordt IN-Z

IN-Z neemt LIV aan het werk over en dat werd dinsdag 20 februari 2024 feestelijk gevierd. De overname creëert een complementair aanbod aan de begeleiding en het werkgeverschap bij IN-Z.

Lees verder »

Medewerker in de kijker: het verhaal van Gilles

IN-Z richtte in 2016 HOST op, voluit Horeca via Sociale Tewerkstelling. Achter de kookpotten in Runkst staat kok Gilles van Quickelberge. Deze rasechte, maar uitgeweken Gentenaar heeft koken in zijn DNA zitten. Hij is het creatieve brein van het restaurant en geeft in de keuken leiding aan een divers team van medewerkers.

Lees verder »