ouderen

Zorg Houthalen-Helchteren en vzw IN-Z slaan de handen in mekaar voor kwaliteitsvolle seniorenassistentie

Voorbeeld van samenwerking

Het bestaande aanbod ‘Seniorenassistentie aan huis’ van IN-Z vzw wordt vanaf april ondersteund door de publieke welzijnsvereniging Zorg Houthalen-Helchteren. Aandacht gaat hierbij uit naar de meest zorgbehoevende ouderen en kansarme senioren van onze gemeente. Beide organisaties kennen elkaars aanbod en verwijzen onderling door. Zorgwekkende thuissituaties kunnen zo beter beantwoord en opgevolgd worden. IN-Z vzw staat in voor de individuele dienstverlening aan huis en voor de praktische organisatie ervan. Er wordt beroep gedaan op werknemers die wat verder afstaan van de gewone arbeidsmarkt; veelal ook woonachtig in de gemeente Houthalen-Helchteren.

Seniorenassistentie in de thuiszorg

Seniorenassistentie houdt voornamelijk ondersteuning bij de dagdagelijkse activiteiten in. Dus eenvoudige hulp bij het eten zoals het opwarmen van een maaltijd of het voorsnijden van gerechten, helpen bij het slapen gaan, enzovoort. Maar ook gewoon gezelschap houden: aanwezig zijn bij de oudere, zieke of persoon met een handicap, een opbeurend gesprek voeren, voorlezen, helpen bij het verplaatsen, wandelen, begeleiden bij verplaatsing naar winkel, bushalte of postkantoor. Seniorenassistentie betekent vaak een welgekomen aanvulling op de lichamelijke zorgverstrekking aan huis. De behoefte van de senior zélf staat altijd centraal. De senioren worden betrokken in de precieze bepaling van hun hulpvraag door middel van een huisbezoek. Er wordt gestreefd naar een matching tussen de inzetbaarheid van de medewerkers en de vraag van de senioren. Het aanbod is gericht op senioren vanaf 60 jaar. Afhankelijk van de thuissituatie en/of de zorgbehoevendheid van de aanvrager kan er afgeweken worden van deze leeftijdsgrens.

Aanvraag bij IN-Z (tel. 0800 55024 of info@in-z.be) of va team thuiszorg van Zorg Houthalen-Helchteren (tel. 011 49 22 44 of thuiszorg@houthalen-helchteren.be). 

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

LIV wordt IN-Z

IN-Z neemt LIV aan het werk over en dat werd dinsdag 20 februari 2024 feestelijk gevierd. De overname creëert een complementair aanbod aan de begeleiding en het werkgeverschap bij IN-Z.

Lees verder »

Medewerker in de kijker: het verhaal van Gilles

IN-Z richtte in 2016 HOST op, voluit Horeca via Sociale Tewerkstelling. Achter de kookpotten in Runkst staat kok Gilles van Quickelberge. Deze rasechte, maar uitgeweken Gentenaar heeft koken in zijn DNA zitten. Hij is het creatieve brein van het restaurant en geeft in de keuken leiding aan een divers team van medewerkers.

Lees verder »