ouderen

Zorg Houthalen-Helchteren en vzw IN-Z slaan de handen in mekaar voor kwaliteitsvolle seniorenassistentie

Voorbeeld van samenwerking

Het bestaande aanbod ‘Seniorenassistentie aan huis’ van IN-Z vzw wordt vanaf april ondersteund door de publieke welzijnsvereniging Zorg Houthalen-Helchteren. Aandacht gaat hierbij uit naar de meest zorgbehoevende ouderen en kansarme senioren van onze gemeente. Beide organisaties kennen elkaars aanbod en verwijzen onderling door. Zorgwekkende thuissituaties kunnen zo beter beantwoord en opgevolgd worden. IN-Z vzw staat in voor de individuele dienstverlening aan huis en voor de praktische organisatie ervan. Er wordt beroep gedaan op werknemers die wat verder afstaan van de gewone arbeidsmarkt; veelal ook woonachtig in de gemeente Houthalen-Helchteren.

Seniorenassistentie in de thuiszorg

Seniorenassistentie houdt voornamelijk ondersteuning bij de dagdagelijkse activiteiten in. Dus eenvoudige hulp bij het eten zoals het opwarmen van een maaltijd of het voorsnijden van gerechten, helpen bij het slapen gaan, enzovoort. Maar ook gewoon gezelschap houden: aanwezig zijn bij de oudere, zieke of persoon met een handicap, een opbeurend gesprek voeren, voorlezen, helpen bij het verplaatsen, wandelen, begeleiden bij verplaatsing naar winkel, bushalte of postkantoor. Seniorenassistentie betekent vaak een welgekomen aanvulling op de lichamelijke zorgverstrekking aan huis. De behoefte van de senior zélf staat altijd centraal. De senioren worden betrokken in de precieze bepaling van hun hulpvraag door middel van een huisbezoek. Er wordt gestreefd naar een matching tussen de inzetbaarheid van de medewerkers en de vraag van de senioren. Het aanbod is gericht op senioren vanaf 60 jaar. Afhankelijk van de thuissituatie en/of de zorgbehoevendheid van de aanvrager kan er afgeweken worden van deze leeftijdsgrens.

Aanvraag bij IN-Z (tel. 0800 55024 of info@in-z.be) of va team thuiszorg van Zorg Houthalen-Helchteren (tel. 011 49 22 44 of thuiszorg@houthalen-helchteren.be). 

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

Medewerker in de kijker: het verhaal van Alina

Alina is een moedige vrouw uit Oekraïne die door de oorlog haar thuisstad ontvluchtte en naar België reisde om veiligheid te zoeken. Hier heeft ze een nieuw leven opgebouwd en werkt ze als brugfiguur voor het project Brood & Rozen, waar ze kwetsbare moeders helpt werk te vinden.

Lees verder »