Digitale kloof

Digipunt

Het digipunt is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar je terecht kan met vragen over digitale tools.

Digiwelkom Hasselt vind je in Klavertjevier in Runkst. Dit digipunt is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar je terecht kan met vragen over digitale tools. Brugfiguren van IN-Z helpt mensen met hun vragen en verwijst door wanneer nodig. Ze organiseren eenvoudige activiteiten rond digitale vaardigheden.

Waar?
Klavertjevier, Fonteinstraat 69, 3500 Hasselt (Runkst)

Wanneer?
Maandag en dinsdag van 9:00-15:00

Contactpersoon
Anja Timmermans
anja.timmermans@in-z.be
0484 77 16 88

 

TOeKOel

TOeKOel staat voor Tablet om Outreachend en Emancipatorisch Kinderen en hun Ouders te helpen met Elektronisch Leren. Brugfiguren van IN-Z worden opgeleid tot digicoach door Link in de Kabel vzw. TOeKOel helpt kinderen tussen 5 en 10 jaar en hun gezin om op een leuke, veilige en slimme manier met informatie op een tablet, laptop of computer te gaan. 

Meer weten?
info@toekoel.be | 0484 77 17 34

Digi-Werk

Digi-Werk is een vindplaatsgericht project van IN-Z met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Dat project wil een zestigtal niet-werkende vrouwen dichter bij de arbeidsmarkt brengen. Het gaat om vrouwen uit Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Borgloon die zich engageren voor een traject richting werk.

Trainers van IN-Z begeleiden hen op dit open traject. Via individuele en collectieve werkvormen spelen zij in op oriëntering, activering, welzijn en cultuur. Digitalisering vormt daarin een rode draad. Deelnemers wonen creatieve workshops bij waarin zelfzorg en sociale vaardigheden via digitale dragers vorm krijgen. De trajecten lopen gefaseerd volgens het schema find-bind-mind waarbij mind slaat op nazorg en verduurzaming.DIGbij

Het samenwerkingsverband DIGbij staat voor een gezamenlijk, efficiënt en duurzaam e-inclusiebeleid. Het uitgangspunt van zo’n samenwerking is een kwaliteitsvolle dienstverlening die vertrekt vanuit de noden van digitaal kwetsbare volwassenen uit de arbeidsreserve en ouderen die alleen wonen.

Aan de hand van de digital outreach-methodiek bezoeken brugfiguren van IN-Z, tewerkgesteld in de lokale diensteneconomie, aan huis werkarme gezinnen, nieuwkomers en alleenwonende senioren met een digitale kloof om inzicht te krijgen in de noden van deze mensen.

In Tongeren, Borgloon, Heers en Wellen vind je de vaste en mobiele digipunten van DIGbij. Naast een uitleendienst en een openbare computerruimte zijn de digipunten ook een plaats voor vorming en opleiding in digitale vaardigheden en mediawijsheid, met flankerend, preventief en integraal vakantieaanbod georganiseerd door DIGbij en de brugfiguren, voor de doelgroep en hun gezinsleden of buurt.

Aan de hand van de digital outreach-methodiek gaan brugfiguren van IN-Z aan huis bij werkarme gezinnen, nieuwkomers en alleenwonende senioren. Met e-bike, aangepaste en gratis tablet, gegarandeerde WIFI en vorming als mediacoach, geven onze brugfiguren individuele ondersteuning in thuiscontext of binnen de veiligheid van een gekend vindplaatsgericht project van een van de partners.

Contactpersonen
info@digbij.be | 0498 94 78 05
Ervaertstraat 1B, 3840 Borgloon
 
Voor vragen over organisatie: Nawar Tabbakh, nawar.tabbakh@in-z.be
Voor vragen over (project)ontwikkeling: Sanne Vander Beken, sanne.vander.beken@in-z.be
Voor vragen over e-inclusiebeleid: Niels Dewil, niels@lidk.be
 

Meer info: www.digbij.be