Buurtzorg

Inloophuizen

Bij De Start in Genk zorgen twee medewerkers van IN-Z op een outreachende manier voor toeleiding naar activiteiten van een dagactiviteitencentrum voor mensen met psychische en/of sociale moeilijkheden. Als brugfiguur detecteren zij, in overleg met de begeleiders, noden van deelnemers en bezoekers en maken zij hen wegwijs in het aanbod van De Start. Daarnaast gaan zij ook samen met deze mensen op zoek naar andere lokale initiatieven die hen mee kunnen ondersteunen in het dagelijkse leven.

Contactpersoon
Lieve Vandeurzen
info@in-z.be
089 32 28 10

Hedera Helix in Bree is een ontmoetingsplek waar je zomaar kan binnenlopen, maar in het bijzonder een plek waar personen met een psychische kwetsbaarheid terecht kunnen. Medewerkers van IN-Z organiseren er workshops en activiteiten om deze mensen te activeren. Daarnaast maken ze er soep, helpen ze met de bediening in het cafetaria en ondersteunen ze Hedera Helix bij recreatieve uitstappen.

Contactpersoon
Kathleen Liwerski
kathleen.liwerski@in-z.be

 

Bij Sint-Jozef in Bilzen bieden twee medewerkers van IN-Z als ervaringswerkers ondersteuning in de algemene werking van het medisch centrum. Onze medewerkers gaan samen met mensen met een psychische kwetsbaarheid het herstelproces aan door extra ondersteuning te bieden wanneer nodig en deel te nemen aan de groepssessies therapie.

Contactpersoon
Thomas François
thomas.francois@in-z.be

 

Het inclusieve eethuis Pure Pauze in Brasschaat wordt uitgebaat door OLO. In de keuken staan mensen met een beperking, onder begeleiding van onder andere een medewerker van IN-Z. Samen helpen zij met het maken van de maaltijden, de bediening en afruim.

Wanneer?
Van dinsdag tot en met zaterdag

Meer info
www.olo.be

Contactpersoon
Natasja Panis
natasja.panis@in-z.be

tba

 

Sociale kruidenier Bilzen

In het Sociaal Huis in Bilzen bevindt zich op de bovenste verdieping een sociale kruidenier. In deze winkel worden basisproducten zoals voeding, verzorgingsproducten en huishoudproducten verkocht aan een sociaal voordelig tarief. Daarnaast is er ook het ‘Biesotiekje’ waar mensen tweedehands kleding en speelgoed kunnen kopen. Medewerkers van IN-Z staan er in voor de verkoop van producten, bestellingen en afhaalmomenten.

Wanneer?
Je kan bij de sociale kruidenier terecht op doorverwijzing van één van de teams van het Sociaal Huis.

Maandag van 10:00-12:00 en van 13:30-16:00
Dinsdag van 10:00-12:00
Woensdag van 10:00-12:00
Donderdag van 10:00-12:00 en van 13:30-16:00
Vrijdag van 10:00-12:00
Gesloten op zaterdag en zondag

Contactpersoon
Thomas François
thomas.francois@in-z.be

Buurtsport Hasselt

De sportdienst van de stad Hasselt wil, samen met een medewerker van IN-Z, kwetsbare gezinnen stimuleren om deel te nemen aan (sport)activiteiten. Deze initiatieven hebben een sociaalintegrerende werking. Onze medewerker gaat outreachend te werk om deze gezinnen toe te leiden naar activiteiten.

Contactpersoon
Anja Timmermans, projectleider
anja.timmermans@in-z.be
0484 77 16 88

Buurwerking Meulenberg Houthalen-Helchteren

In de buurtwerking van Meulenberg werkt een outreachende medewerker van IN-Z. Op een laagdrempelige manier probeert hij contacten te leggen met de kinderen, jongeren en volwassenen die in de buurt wonen. Samen gaan ze op zoek naar interesses in het vrijetijdsaanbod van Meulenberg.

Daarnaast beheert onze medewerker de fitnesszaak en de parochiezaal.

Contactpersoon
Sarah Lammens, projectleider
sarah.lammens@in-z.be
0489 06 49 39

De Wasserij Brasschaat

Zowel in de vestiging van Rotonde als in die van OLO bieden medewerkers van IN-Z ondersteuning in De Wasserij. Sorteren, wassen, plooien, strijken,… Onze medewerkers werken er samen met mensen met een beperking.

Meer info
www.olo.be

Contactpersoon
Natasja Panis
natasja.panis@in-z.be

Vriendschap vzw Hasselt

Vriendschap vzw is een vrijwilligersorganisatie uit Runkst (Hasselt) die lokale ontmoeting en solidariteit bevordert. De vzw telt enkele personeelsleden en kan rekenen op de steun van tal van vrijwilligers, meters en peters. Met haar sociaal restaurant Klavertjevier biedt Vriendschap een ontmoetingsruimte over de grenzen van inkomen en afkomst heen. Buurtbewoners en sympathisanten kunnen er op woensdag komen eten of een maaltijd afhalen. Via De Draaideur levert Vriendschap daarnaast hulp bij verhuizing en tijdelijke meubelopslagruimte voor mensen met een krap budget.

Contactpersoon
Anja Timmermans, projectleider
anja.timmermans@in-z.be
0484 77 16 88