IN-Z draagt zorg voor koopkracht

IN-Z zal opnieuw extra budget vrijmaken om de koopkracht van haar 1.200 medewerkers te verhogen. We maken hiervoor 250.000 euro aan eigen middelen vrij die we recurrent investeren in maatregelen die een directe impact hebben op de koopkracht van onze werknemers. Zo zullen de bedragen voor maaltijdcheques en kilometervergoeding aanzienlijk stijgen.

Die beslissing viel op 22 november na overleg tussen IN-Z en werkgever- en werknemersdelegaties van de vakbondscentrale ACV Puls en BBTK.

Koopkracht

“Door voor ons te werken, overwinnen onze medewerkers vaak obstakels op vlak van taal, vervoer, opleiding of gezin”, legt algemeen directeur Ruth Claes uit. “Dan mogen hun inspanningen en werk best wel lonend zijn.”

“De huidige energiecrisis en stijgende levensduurte baart onze medewerkers zorgen en heeft een grote impact op hun koopkracht”, gaat Claes verder. “Als sociale ondernemer vind ik het belangrijk dat wij het mogelijke doen om die zorg voor een stuk weg te nemen.”

Concreet gaat het om volgende koopkrachtverhogende maatregelen:

  • Maaltijdcheques
    Vanaf januari 2023 zullen alle medewerkers van IN-Z verhoogde maaltijdcheques van €8 per gewerkte dag ontvangen, het wettelijk voorziene maximumbedrag. De werknemersbijdrage blijft daarbij ongewijzigd.
  • Kilometervergoeding
    Naast een verhoging van de maaltijdcheques zal ook de kilometervergoeding die medewerkers voor hun werkverplaatsingen ontvangen, verhoogd worden. De vergoeding voor afgelegde kilometers zal daardoor stijgen van €0,22/km naar €0,31/km vanaf januari 2023.

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

LIV wordt IN-Z

IN-Z neemt LIV aan het werk over en dat werd dinsdag 20 februari 2024 feestelijk gevierd. De overname creëert een complementair aanbod aan de begeleiding en het werkgeverschap bij IN-Z.

Lees verder »

Medewerker in de kijker: het verhaal van Gilles

IN-Z richtte in 2016 HOST op, voluit Horeca via Sociale Tewerkstelling. Achter de kookpotten in Runkst staat kok Gilles van Quickelberge. Deze rasechte, maar uitgeweken Gentenaar heeft koken in zijn DNA zitten. Hij is het creatieve brein van het restaurant en geeft in de keuken leiding aan een divers team van medewerkers.

Lees verder »