IN-Z draagt zorg voor koopkracht

IN-Z zal opnieuw extra budget vrijmaken om de koopkracht van haar 1.200 medewerkers te verhogen. We maken hiervoor 250.000 euro aan eigen middelen vrij die we recurrent investeren in maatregelen die een directe impact hebben op de koopkracht van onze werknemers. Zo zullen de bedragen voor maaltijdcheques en kilometervergoeding aanzienlijk stijgen.

Die beslissing viel op 22 november na overleg tussen IN-Z en werkgever- en werknemersdelegaties van de vakbondscentrale ACV Puls en BBTK.

Koopkracht

“Door voor ons te werken, overwinnen onze medewerkers vaak obstakels op vlak van taal, vervoer, opleiding of gezin”, legt algemeen directeur Ruth Claes uit. “Dan mogen hun inspanningen en werk best wel lonend zijn.”

“De huidige energiecrisis en stijgende levensduurte baart onze medewerkers zorgen en heeft een grote impact op hun koopkracht”, gaat Claes verder. “Als sociale ondernemer vind ik het belangrijk dat wij het mogelijke doen om die zorg voor een stuk weg te nemen.”

Concreet gaat het om volgende koopkrachtverhogende maatregelen:

  • Maaltijdcheques
    Vanaf januari 2023 zullen alle medewerkers van IN-Z verhoogde maaltijdcheques van €8 per gewerkte dag ontvangen, het wettelijk voorziene maximumbedrag. De werknemersbijdrage blijft daarbij ongewijzigd.
  • Kilometervergoeding
    Naast een verhoging van de maaltijdcheques zal ook de kilometervergoeding die medewerkers voor hun werkverplaatsingen ontvangen, verhoogd worden. De vergoeding voor afgelegde kilometers zal daardoor stijgen van €0,22/km naar €0,31/km vanaf januari 2023.

Deel dit bericht

Ontdek ook deze nieuwsberichten

Wat een (school)jaar!

IN-Z is al jaren een betrouwbare partner voor vele scholen op vlak van opvang-, ontwikkelings- en ontspanningsmogelijkheden van de kinderen. Wij blikken graag even terug op het afgelopen schooljaar.

Lees verder »